ТВОРЧЕСКА БАЗА „АРБАНАСИ“

Намира се в архитектурно-историческия резерват Арбанаси, до гр. Велико Търново – средновековната столица на България, 12-14 в. Къщата е един от ярките образц2и на типичната арбанашка жилищна архитектура от 18 в. Реставрирана и адаптирана през 1972-75 г. Разполага с 5 стаи (16 легла) със самостоятелни санитарни възли, дневна с камина, кухненски офис, столова и голям двор-градина.

ТВОРЧЕСКА БАЗА „БАНСКО“

Намира се в курортния град Банско – архитектурно-исторически и ски-център в подножието на Пирин планина. Комплексът се състои от три къщи – паметници на културата от 19 в., които са изцяло адаптирани и реставрирани през периода 1990-98 г. Разполага с 3 апартамента, 2 от които мезонетни, и 6 стаи със самостоятелни санитарни възли, общо 29 легла, дневни, кухненски офиси, столови.

ТВОРЧЕСКА БАЗА „БОЖЕНЦИ“

Намира се в с. Боженци, архитектурно-етнографски резерват от 18-19 в., в близост до столицата на смеха – гр. Габрово. Представлява типична старопланинска къща, изградена през средата на 19 в., реставрирана и адаптирана през 1975-77 г. Разполага с 4 стаи (9 легла), дневна-столова, кухненски офис и богато озеленен двор.

ТВОРЧЕСКА БАЗА “КАТУНИЩЕ”

Намира се в архитектурно-исторически резерват Катунище в южните склонове на Стара планина, в близост до гр. Котел и с. Жеравна – също архитектурно-исторически резервати. Представлява типична за този район жилищна сграда от Периода на Националното Възраждане през 19 в. Реставрирана през 1975 г. Разполага с 5 стаи (11 легла), дневна и в отделно самостоятелно тяло – кухненски офис и лятна столова в богато озеленен двор.

ТВОРЧЕСКА БАЗА “КОПРИВЩИЦА”

Намира се в архитектурно-историческия резерват Копривщица, разположен в планината Средна гора. Представлява една от най-интересните жилищни сгради от периода на Националното Възраждане, средата на 19 в. Реставрирана е през 1965-66 г. Разполага с 3 стаи (10 легла), дневна-столова, кухненски офис и двор-градина.

ТВОРЧЕСКА БАЗА “ТРЯВНА”

Намира се в живописния град Трявна – архитектурен резерват и център на строителна и дърворезбарска школи от периода на Националното Възраждане (18-19 в.), разположен в северните склонове на Стара планина. Къщата, строена през 1860-те години, е образец на тревненските школи. Реставрирана през 1972-75 г. Разполага с 5 стаи (12 легла), дневна, кухненски офис, столова и обширен двор-градина.

ТВОРЧЕСКА БАЗА “ШИРОКА ЛЪКА”

Намира се в Родопа планина, в архитектурно-етнографски резерват с училище за фолклорна музика и инструменти – Широка лъка, в близост до гр. Смолян и ски-курорта Пампорово. Представлява един от образците на родопската архитектура от периода на Националното Възраждане, втората половина на 19 в. Строена през 1877 г. и реставрирана през 1972-76 г. Разполага с 5 стаи (15 легла), дневна с камина, кухненски офис, столова .